Welcome Guest ( Zaloguj się | Zarejestruj się )

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Maska Tobiego... Kto się pod nią kryje??
PostWysłany: 2010-07-23, 09:52 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska, Konin

Ależ nie ma problemu. Mam niezbite dowody, że Tobi to Madara.

Poza tym proszę was wytłumaczcie mi jak Madara może być w ciele Obito?!
Gdy Tobi spotkał się z Kisame i ściągnął maskę to rekin zadziwiony zwrócił się do niego po imieniu co wyklucza jakąkolwiek możliwość, że Madara jest w ciele Obito, albo sam obito to Tobi, gdyż wtedy reakcja Kisame zwróciłby się inaczej. Po prostu poznał Madare po twarzy.

PostWysłany: 2010-07-24, 11:54 

Wiele faktów oraz dowodow przemawia za tym że tobi = madara ale jak to często bywało w mandze naruto autor często lubiał nas zaskakiwać . Ja jednak myśle że pod maską mogą kryć się 2 inne osoby gdyż tobi vel madara rownie dobrze może kłamac jak to dotychczas robi z sasuke oraz z całym akatsuki praktycznie pomijając paina , kisame oraz roślinke . Może jednak podam pare innych dowodow czemu tak myśe bo samo gadanie nie miało by sensu . rodział mangi 399 strona 9 spojrzcie na kształt EMS Madary a teraz porownajcie go z rozdziałem 501 strona 8 czy madara używa tam ems ? używa tylko i wyłącznie jednego oka 3 łezkowego .. a co gdyby za maską kryła się osoba ktora posiada oko zabitego przez itachiego shishui ( nie znam dokladnej nazwy ) ewentualnie sam shishui ktory po walce stracił oko jednak cudem uniknoł smierci ? Pamientacie moc jego oczow ? był zdolny do kontroli umysłu i być może wcale nie musiał posiadac ems aby moc kontrolowac lisa . to są jednak tylko domysły ale kazdy domysł napewno ma swoje ziarnko prawdy . i nawet przywołanie 6 trumny przez kabuto wzbudziło w nim niesamowite zdziwienie rozdział 490 strona 4 i słowa kabuto : morzesz się uspokoić nie wezwałem jeszcze duszy . to są tylko domysły i przypuszczenia aczkolwiek poparte drobnymi faktami .. oczywiscie nie wykluczam że nie jest to madara jednak myśe ze bylo by bardziej ciekawie gdyby okazało się że za maską kryje się ktoś zupełnie nam obcy ewentualnie bardzo znany :)

PostWysłany: 2010-07-24, 13:41 
Awatar użytkownika

ale czy shishui czy jak on tam się nazywał potrafił się teleportować?? wątpię....

lub czy potrafiłby sie przenieść do innego wymiaru....

PostWysłany: 2010-07-24, 17:53 

Dobre pytanie .. ale czy to musi być sam shishui czy też moze ktoś kto skradł mu oczy po jego śmierci ? sam donzo miał tylko jedno jego oko a co jeżeli ktos zupełnie nam nie znany lub tez mniej znany skradl to oko i pragnie zemsty ? Nie wykluczam ze jest tez to shishui dlatego tobi ucieszył się po zabiciu donzo gdyz mogl by odzyskac swoje oko co się jednak nie udało . Możliwości jest wiele tak jak i motywow należy czekac ale cieszą mnie tezy o ktorych tutaj piszecie każdy ma trochu racji .

PostWysłany: 2010-07-24, 19:20 

przeciesz to 2 oko zabral ten z wioski mgly

PostWysłany: 2010-07-24, 21:32 

Napiszcie do kishiego to wam odpowie :)..ile można wałkować jeden temat każdą postać wymieniliście chyba po 100 razy tylko co chwile kolejność zmieniacie

PostWysłany: 2010-07-24, 21:42 
Awatar użytkownika

Racja.. Ktoś podaje jakieś imię a druga osoba ja wyklucza i podaje następne i znowu inna osoba ja wyklucza....

PostWysłany: 2010-07-25, 12:56 

kkrzyssiekk napisał(a):
przeciesz to 2 oko zabral ten z wioski mgly

Kto to jest ten ? jeżeli chodzi o oko donzo to uległo ono samo zagładzie .

PostWysłany: 2010-07-25, 12:59 

Alagar napisał(a):
Napiszcie do kishiego to wam odpowie :)..ile można wałkować jeden temat każdą postać wymieniliście chyba po 100 razy tylko co chwile kolejność zmieniacie

Każdy ma swoje tezy oraz teorie a ten dział jest po to aby je głosić . Prawdą jest że jedne są mniej trafne a drugie być może bardziej ale nie rozumiem czemu negujesz ten temat . Przecież nikt nie zmusza cię do jego czytania temat jest wyraznie oznaczony i podpisany tak że drogi czytelniku zastopuj swoje komentarze dla siebie jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania .

PostWysłany: 2010-07-28, 15:18 

Mam pewną teorie co to tożsamości Tobiego. Jak wszyscy wiemy 1 hokage pokonał Madare w Dolinie Końca i myślał, ze on tam umarł. Dolina Końca znajduje się na granicy Kraju Ognia, być może ktoś z innego kraju wszczepił sobie oczy pokonanego Madary, który z czasem mógł przejmować kontrole nad ciałem. Dzięki takiej mocy można by nawet zostać Kage, czy Kisame nie rozponał w Tobim Mizukage, i czy w Kirigakure nie wprowadzono krwawego egzaminu żeby zabić przyjaciela (historia klanu Uchiha aby zdobyc MS). Co o tym myślicie? wtedy w trumnie mógłby być Madara

PostWysłany: 2010-07-28, 18:59 

Dlaczego facet przedstawia się jako Madara i nosi półmisek na głowie czyżby wstydził się swojego wyglądu :mrgreen:

PostWysłany: 2010-07-28, 19:14 
Awatar użytkownika

marynowany czosnek napisał(a):
Mam pewną teorie co to tożsamości Tobiego. Jak wszyscy wiemy 1 hokage pokonał Madare w Dolinie Końca i myślał, ze on tam umarł. Dolina Końca znajduje się na granicy Kraju Ognia, być może ktoś z innego kraju wszczepił sobie oczy pokonanego Madary, który z czasem mógł przejmować kontrole nad ciałem. Dzięki takiej mocy można by nawet zostać Kage, czy Kisame nie rozponał w Tobim Mizukage, i czy w Kirigakure nie wprowadzono krwawego egzaminu żeby zabić przyjaciela (historia klanu Uchiha aby zdobyc MS). Co o tym myślicie? wtedy w trumnie mógłby być Madara

To niby skąd ta osoba miała by znać całą historie o klanie Uchiha i o tym tainym pomieszczeniu które znajduje się pod wioską Konoha i o Mędrcu 6 Scierzek??

PostWysłany: 2010-07-28, 19:23 

Umierający Madara mógł powiedzieć bądź to dzięki oczom Madary

PostWysłany: 2010-07-29, 17:11 
Awatar użytkownika

Ale po Jaki Czort by się podawał za Tobiego a puzniej za Madare.... Według mnie z Mangi wynika że to Madara i tego się trzymam

PostWysłany: 2010-07-30, 10:17 
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska, Konin

Jak wiemy Tobi nie koniecznie ma oczy Madary, ale ciało ma na pewno gdyż gdy ściągnął maskę przed Kisame, to ten go rozpoznał.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość